Sertai Komuniti Penulis Bestseller

Email:
First Name:
 

Sunday, September 2, 2012

Literary Agent, rakan penerbit di Malaysia


Aktiviti kami ketika ini. Penulis-penulis yang bernaung di bawah khidmat literary agent kursuspenulisan.com bekerja dalam dua keadaan.

Pertama

(1) Pemurnian proposal. Penulis di bawah perkhidmatan kami akan memberi proposal mereka dan kami akan membuat kajian pasaran dan komponen yang dapat membantu penulis dan penerbit melalui buku yang diterbitkan.

Kami melihat lebih daripada aktiviti menulis buku semata-mata. Selepas persetujuan, barulah kedua-duanya menjalankan tugas masing-masing

Atau

(2) Kami mempunyai proposal yang memerlukan penulis. Beliau akan memasukkan bahan-bahan yang diperlukan pembaca dalam template proposal itu.

Kami melihat lebih daripada aktiviti menulis buku semata-mata. Selepas persetujuan, barulah kedua-duanya menjalankan tugas masing-masing

Emel kreatifkursus@gmail.com

Ketika ini seorang penulis sedang berusaha menyiapkan buku sulungnya dalam pakej yang baru bagi membezakan buku ini dalam pasaran.

Mohon doa Tuan dan Cik Puan agar penulis ini dapat memenuhi angan-angan perjuangan beliau menulis buku panduan ibu bapa.

"Ya Allah, kepadamu kami bermohon. Permudahkan, limpahkan idea dan bukakan jalan agar manuskrip beliau dapat disiapkan dan penerbit dapat menerbit serta mengedarkan kepada para pembaca. Amin."


Bagaimana meminimakan risiko penolakan karya? Klik di sini 

No comments:

Post a Comment